Over Sonja-Tara

Over Sonja-Tara

Hallo, welkom …

Mijn naam is Sonja Tara. Ik ben 47 winters jong en officieel een ‘wilde vrouw’ nu ik de overgang al gepasseert ben.

Wat mij vooral diepe rust brengt en het plezier van leven naar mijn eigen ritme.

Ik woon samen met mijn man Joost en onze zoon Kai, in het kust dorpje Bakkum. Hier hebben wij alle ruimte om te leven zoals wij dat willen.

Dicht bij het strand en het bos. Met een zalige wilde inheemse tuin vol verfplanten, groente, fruit, geneeskrachtige kruiden. Gezellig druk met veel zoemende insecten, vogels, een dikke oude pad, een setje muizen onder de kas en onze egel Spike. Heel af en toe krijgen we hoog bezoek van een boommarter.

Volluit leven, zonder enig excuus. This is me…..

Ik ben Wilde Inktmaker, natuurkunstenares & kunstdocente. Verslaafd aan het kopen van boeken, plantjes en zaden. Ik kijk al jaren geen televisie meer. Alle rust en ruimte voor Japanse Yoga & Qi Qong, Taoïsme. Ik ben een echte Bare Foot wandelaar, ja met van die gekke teenschoenen, keukenprinses ( Oergezonde leefstijl ), Wild Plukker en vooral gewoon lekker eigenwijs mijzelf.

Ik mocht leren van:

 • Mijn vijf-jarige kunststudie heb ik genoten aan Crejat, De Nieuwe Academie in Alkmaar
 • Deelname aan meerdere academische werkgroepen. Nu zelfstandig werkend.
 • Twee jaar gestudeerd bij Bram Vegt; docent & kunstenaar van de Bergense School
 • Embodied Drawing bij Emily Ball
 • Opleiding -Vakmanschap Eco Verf- bij Anja Schrik
 • Botanical Ink and Paint Making bij Flora Arbuthnott
 • Jaaropleiding ‘Leven met Planten’ bij Mevrouw Onkruid

Ik geef zelf les:

 • Docente Experimentele Technieken bij kunstacademie Crejat Alkmaar
 • Docente van de ‘Grote Geheime Tekenclub’ voor jonge dames
 • Oprichtster twee Academische werkgroepen: Natuur & Ambacht en Wilder Kunst
 • Eigenaresse Nederlands eerste Verwilderings Academie vol met duurzame en mindful tutorials.

Maar eigenlijk is dat alles, het minst belangrijkste van dit hele ‘verhaal’…